home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Jon Rahm naar LIV

  8 december 2023

  Jon Rahm maakt de overstap naar LIV Golf. Misschien wel de meest schokkende move tot nu toe zet de golfwereld flink op zijn kop. Rahm laat met zijn miljoenendeal ook zien geen man van zijn woord te zijn.

  Het gezegde ‘waar rook is, is vuur’ werd donderdagavond maar weer eens bevestigd. Op het moment dat Jon Rahm zich afmeldde voor TGL – de virtuele golfcompetitie van Tiger Woods en Rory McIlroy – ging het gerucht de ronde dat Rahm weleens vergevorderde gesprekken kon hebben met LIV. Een bedrag met heel veel nullen lag te wachten op de Spanjaard.

  Maar Rahm had zich de afgelopen jaren toch zo kritisch uitgelaten over LIV en voor het geld hoefde hij het naar eigen zeggen niet te doen. ’54 holes toernooien zonder cut zijn geen golftoernooien’ en ‘400 miljoen dollar verandert mijn leven niet’. Zomaar 2 quotes die een stap naar LIV voor Rahm ondenkbaar maakten.

  Deze woorden komen als een boemerang terug in het gezicht van Rahm nu hij het geld tóch niet kon weerstaan. De nummer-3 van de wereld komt vanaf volgend jaar in actie op het veelbesproken circuit dat wordt betaald met oliedollars van een discutabel regime. Rahm zal de kritiek die er ongetwijfeld gaat komen, van zich af laten glijden als die dollars zijn kant oprollen. Hoewel er geen details zijn genoemd, ligt het tekengeld van de Spanjaard waarschijnlijk boven de 450 miljoen dollar. Ook een bedrag van 600 miljoen wordt genoemd.

  Rahm’s overstap is een megaklap voor de PGA Tour en zal de spanningen tussen het Saoedische Public Investment Fund (PIF) – de financiele motor achter LIV – en de PGA Tour weer doen oplaaien. Deze leken even bekoeld toen beide partijen begin juni een samenwerking aankondigden. Of die samenwerking er komt, valt nu te bezien. Volgens de afspraken moet er voor het eind van het jaar een definitieve deal zijn. Lukt dat niet, gaat alles terug naar hoe het was en zal het moddergooien weer beginnen. LIV heeft in dat geval met Rahm weer een nieuwe slag gewonnen in de oorlog.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie