home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Johnson wint weer in Saoedi-Arabië

  7 februari 2021

  Dustin Johnson werd voor veel geld binnengehaald in de Saudi International en stelde niet teleur. De nummer-1 van de wereld maakte zijn favorietenrol waar.

  Er stond een hele reeks Amerikaanse wereldtoppers op de startlijst in Saoedi-Arabië. Niet dat er een enorme prijzenpot te verdelen was, maar heel veel startgeld doet wonderen. Dustin Johnson, Tony Finau, Patrick Reed, Kevin Na, Bryson DeChambeau en Phil Mickelson wilden wel een tripje naar het Midden-Oosten maken.

  Van dat lijstje maakte Johnson zijn startgeld het meeste waar. Net als twee jaar geleden deed de Amerikaan wat van hem werd verwacht: winnen. Johnson begon als leider aan de laatste dag en speelde zich koeltjes naar de winst. Victor Perez en Tony Finau leken nog een gooi te doen naar de zege, maar schoten zichzelf laat in de ronde in de voet met dure fouten.

  10e plek voor Pieters

  Voor Thomas Pieters was het een goede week. De Belg heeft zijn eerste top 10-plek van het seizoen te pakken. Pieters ging zondag rond in 66 slagen (-4) en klom daarmee op naar een prima 10e plek.

  Luiten doet iets terug

  Voor Joost Luiten waren de druiven zaterdag zuur. Vanuit de top 10 viel hij na een slechte ronde heel ver terug. Zondag leek het snel weer dezelfde kant op te gaan. Luiten maakte vroeg in zijn ronde een double bogey en een bogey. De verloren slagen bleven gelukkig verder van de kaart. Luiten keerde zijn slechte start om naar een ronde 69 (-3) en vertrekt met een gedeelde 41e plek uit Saoedi-Arabië.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie