home
golfnieuws
video
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Johnson maakt wildcards bekend

  29 August 2023

  Zach Johnson heeft zijn wildcards voor het Amerikaanse Ryder Cup-team bekend gemaakt. De Amerikaanse captain kiest voor Justin Thomas, Rickie Fowler, Jordan Spieth, Sam Burns, Colin Morrikawa en Brooks Koepka.

  Tussen de keuzes van Johnson zaten weinig verrassende namen. Meest opvallend zijn de keuzes voor Brooks Koepka en Justin Thomas. Koepka maakte natuurlijk vorig jaar de overstap naar LIV en leek daarmee spelen in de Ryder Cup achter zich te laten. Met een 2e plaats in The masters en een overwinning in het PGA Championship speelde hij zich echter dermate in de kijker dan Johnson eigenlijk niet om hem heen kon.

  Thomas kent op zijn beurt een allesbehalve indrukwekkend seizoen. De Amerikaan mistte zelfs de kwalificatie voor de FedEx Cup-playoffs door buiten de beste 70 op de PGA Tour te eindigen. Met de keuze voor Thomas kiest Johnson wel voor Ryder Cup-ervaring en een speler die gemaakt lijkt voor teamevents.

  Met de wildcards is duidelijke welke 12 Amerikaanse spelers moeten proberen om voor het eerst sinds sinds 1993 de Ryder Cup te winnen op vreemde bodem. Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Max Homa, Patrick Cantlay, Xander Schauffele en Brian Harman hadden op eigen kracht al een plek bemachtigd.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie
  Meer Nieuws