home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Inwisselbare week in Japan

  28 april 2024

  Voor Joost Luiten en Daan Huizing was het op sportief vlak een weinig enerverende week. Luiten eindigde het ISPS Handa Championship als 60e. Daan Huizing zal deze week niet vergeten, maar vanwege een vervelende reden. Hij mistte zondag zijn starttijd en werd gediskwalificeerd.

  Het verhaal van de dag was op oranjegebied toch wel Daan Huizing. Wie zondagochtend op het socrebord keek zag een DQ voor de naam van de Nederlander staan. Had hij een regelovertreding begaan? Nee, hij had zich door een lege telefoon verslapen en mistte zijn starttijd vroeg in de ochtend. Een bijzonder zure manier om de week in Japan te eindigen.

  Joost Luiten verscheen zondag wel gewoon op tijd op de tee, al was hij misschien liever op bed blijven liggen. Luiten kende een week met weinig uitschieters en moest net als een dag eerder genoegen nemen met een 71 (+1). Op -1 voor de week eindigde hij op 16 slagen achter de winnaar op een teleurstellende 60e plaats.

  De winst ging in Japan naar een speler die een thuiswedstrijd speelde. Yuto Katsuragawa troefde zondag met een ronde 63 (-7) iedereen af. Waar de leiders na 54 holes wegzakten schoot de Japanner als een raket omhoog op het leaderboard.

  Voor Katsuragawa is het de 2e keer in 2 jaar tijd dat hij het toernooi in eigen land wint. Maar nu het toernooi sinds vorig jaar co-sanctioned is tussen de DP World Tour en de Japan Golf Tour verdient de nummer-434 van de wereld ook direct een kaart voor het Europese circuit.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie