home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing wint op Challenge Tour

  30 mei 2021

  Daan Huizing heeft zondag de Irish Challenge gewonnen. De Nederlander was in een play-off de sterkste.

  Een zege op de Challenge Tour past precies in het plan dat Huizing een paar maanden geleden voor zichzelf stelde. In plaats van via kleine toernooien op de European Tour wilde hij zich vanaf een niveau lager omhoog spelen. Zondag zette Huizing een heel grote eerste stap richting dat hogere niveau.

  Huizing kent dit seizoen tot dusver goede en minder goede weken. Deze week bleek duidelijk een goede. Aan het begin van de dag was de weg naar de top nog lang. Huizing begon op -5, drie slagen achter Dermot McElroy. Die drie slagen waren binnen vier holes goedgemaakt, dankzij een birdie, par, birdie, birdie start.

  Een zege was opeens binnen handbereik voor Huizing. Met kapers op de kust leek de Nederlander zijn glazen in te gooien met een bogey op de par 5 13e. Maar Huizing rechtte zijn rug op zijn drie slotholes. Birdies op 16 en 18 brachten zijn naam bovenaan het leaderboard. Helaas voor Huizing deed Eduard Rousaud hetzelfde op de slothole om hem te evenaren.

  In de play-off die volgde was het toch Huizing die aan het langste eind trok. Een par op de eerste hole van de verlenging was voldoende voor de zege. Zijn 4e op de Challenge Tour.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie