home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing, Luiten en Van Driel door

  6 mei 2022

  Na 2 dagen van het Betfried British Masters zijn er nog 3 Nederlanders in het veld. Alleen Wil Besseling, vorige week nog 9e in Spanje, moest zijn koffers pakken. Daan Huizing staat er na 36 holes het beste voor.

  Voor Daan Huizing lijken de puzzelstukjes deze week op The Belfry eindelijk een beetje op hun plek te vallen. In de afgelopen 5 toernooien mistte de Soestenaar ruimschoots de cut. Nu heeft hij na 36 holes de top 10 in het vizier.

  Donderdag noteerde Huizing, deze week voor het eerst met zijn vriendin als caddy, een mooie 69 (-3). Een dag later leek hij weer op weg naar een score ruim onder par. Na 10 holes was Huizing 3 onder voor zijn ronde. Helaas volgden daarna alleen nog 2 bogeys. Voorlopig staat Huizing met -4 gedeeld 14e.

  Zoals bekend houdt het seizoen ook voor Joost Luiten nog niet over. Een gehaalde cut in een relatief sterk toernooi is een bescheiden opsteker voor de Nederlander. Luiten staat na 2 rondes 71 (-1) gedeeld 27e.

  Ook Darius van Driel wist zich te plaatsen voor het weekend. Van Driel kende een lastige donderdag (+2), maar is er dankzij een 2e ronde 69 (-3) toch bij op zaterdag en zondag.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie