home
golfnieuws
video
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing kent sterkste start

  29 September 2022

  Daan Huizing is het Alfred Dunhill Links Championship als beste Nederlander begonnen. Hij staat na 18 holes gedeeld 40e, al zegt dat in dit toernooi doorgaans weinig. Joost Luiten en Darius van Driel startten ook onder par.

  Het Alfred Dunhill Links Championship wordt de eerste 3 dagen op 3 verschillende linksbanen in Schotland gespeeld. Kingsbarns, Carnoustie en uiteraard The Old Course in St. Andrews. Op zondag spelen de beste spelers nog een rondje op St. Andrews. Omdat iedereen de eerste 3 dagen een andere baan speelt, is het lastig inschatten wat een score precies waard is.

  Vast staat wel dat Kingsbarns over het algemeen de laagste scores oplevert. Geheel toevallig mochten alle drie de Nederlandse deelnemers hun toernooi op die baan aftrappen. Laag gaan was dus het devies.

  Dat devies werd eigenlijk alleen opgevolgd door Daan Huizing die met een rondje 68 (-4) een gemiddelde ronde kende op Kingsbarns. Joost Luiten en Darius van Driel begonnen zoals gezegd ook op Kingsbarns, maar hadden het lastiger op de relatief jonge linksbaan. Luiten knokte zich na een slechte start wel knap terug van +3 naar -2. Darius van Driel kende met -1 (4 bogeys, 5 birdies) een relatief vlakke ronde.

  Vrijdag mogen alle 3 de Nederlanders op St. Andrews verschijnen. Vanwege het verwachtte slechte weer wordt gestart via een shotgun.

  Gehakt van St. Andrews

  Hoe mooi historische waarde ook is, The Old Course is eigenlijk niet meer opgewassen tegen het moderne golf. Dat bleek al in juli tijdens The Open, maar in zachtere omstandigheden is de baan helemaal een prooi voor de beste spelers ter wereld.

  Fransman Romain Langasque had donderdag geen kind aan de oudste baan ter wereld. Hij evenaarde met een rondje 61 (-11) het baanrecord en moest op zijn 2e hole zelfs nog een bogey slikken.

  Ook de eerste ronde van Thomas Pieters sprong in het oog. De Belg mocht zijn toernooi starten op Carnoustie, steevast de moeilijkste van de 3 banen, en deed dat met een ronde 65 (-7) voortreffelijk.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie
  Meer Nieuws