home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Huizing 3e in Engeland

  24 juli 2022

  Daan Huizing heeft zondag een belangrijke stap gezet richting het behouden van zijn tourkaart. De Nederlander eindigde in de Cazoo Classic als gedeeld 3e. Zijn beste resultaat op het hoogste niveau. De zege ging naar Richie Ramsey.

  Het zal de komende weken knokken worden voor Daan Huizing om zijn speelrecht voor 2023 te behouden. Zondag zette de promovendus een heel grote en belangrijke stap naar het afvinken van dat belangrijkste seizoensdoel. Een overwinning zat er niet in, maar Huizing zal met een 3e plek tevreden afreizen naar Schotland.

  Met 3 slagen achterstand na 3 dagen had Huizing een kleine hoop op een eerste overwinning op de DP World Tour. Die kwam er niet. Huizing speelde met een bogeyloze ronde 69 (-3) solide golf op de slotdag in Engeland. Het was alleen niet voldoende om een gooi te doen naar de zege.

  Zijn 3e plaats levert Huizing een klim op van 36 plaatsen in de Race to Dubai. Op plek 121 is hij nu virtueel verzekerd van een kaart voor 2023, maar het zal knokken blijven in de resterende toernooien. Dat geldt ook van Darius van Driel die de Cazoo Classic op plek 29 besloot. Van Driel staat op plek 119 iets boven Huizing.

  Ramsey wint

  Die ging naar Richie Ramsey. De Schot leek in de laatste flight lange tijd het onderspit te gaan delven tegen flightgenoot Julie Guerrier. De Fransman begon als leider aan de laatste ronde en deed lange tijd vrijwel niet fout. Na 9 holes had hij met -3 voor de dag zelfs een solide voorsprong opgebouwd.

  Op de 2e 9 ging het toch mis voor Guerrier. Hij leverde de 3 gewonnen slagen met 3 bogeys weer in en zag zijn flightgenoot en anderen langszij komen. Ramsey zette juist een eindsprintje in met 3 birdies in de laatste 5 holes op de al gefinishte Paul Warring een slag voor te blijven.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie