home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Hovland wint Dubai Desert Classic

  30 januari 2022

  De slotdag van de Dubai Desert Classic kende het nodige drama met een play-off als climax. Daarin troefde de jonge Viktor Hovland routinier Richard Bland af.

  Dat in golf helemaal niets zeker in tot het laatste moment werd zondag meer dan duidelijk. Dat Viktor Hovland als winnaar uit de bus zou komen was aan het begin van de dag niet het meest waarschijnlijke scenario. Justin Harding begon als leider met 6 slagen voorsprong op de Noor aan zijn laatste ronde. Met grote namen als Rory McIlroy, Tommy Fleetwood en titelverdediger Paul Casey daartussen leken zijn kansen heel klein.

  Maar op de 2e 9 ontvouwden zich zondagmiddag onvoorspelbare scenario’s. Harding kende een fletse ronde, maar zag ook zijn concurrenten worstelen en hield zo de leiding. Tot de 11e. Een onnodige tripple bogey maakten plots zo goed als een eind aan zijn hoop op een 3e zege op de DP World Tour. De tripple van Harding gaven opeens de beste papieren aan McIlroy die ook niet zijn beste spel liet zien. De ervaren Noord-Ier en 2-voudig winnaar in Dubai kreeg de leiding in de schoot geworpen.

  Ondertussen waren twee spelers een paar flights eerder bezig aan een opmars. Als een van de weinigen in de laatste flights wisten Viktor Hovland en Richard Bland wel onder par te komen. Beiden wisten met een goed slot een sterke score neer te zetten in het clubhuis van de Emirates Golf Club. Hovland maakte met een birdie, eagle, birdie finish zelfs nog een enorme eindsprint. Bland holede op 18 een monsterputt om de -12 van de Noor te evenaren.

  -12 was ook de score waarmee McIlroy aan de slothole begon. Een birdie voor de winst, een par voor een 3-mans verlenging. Het werd een heel dure bogey. McIlroy ging voor 2 naar de vlag, maar vond het water voor de green. Geen zege en geen kans meer op de zege.

  Hovland snel klaar

  De play-off was snel beslecht. Met een birdie op de eerste hole van de verlenging trok Hovland zijn 2e zege op de DP World Tour naar zich toe. Daarmee klimt hij naar de top 3 van de wereldranglijst.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie