home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Houdini Huizing door in Denemarken

  2 september 2022

  Daan Huizing leek vrijdag af te stevenen op een gemiste cut in het Made in Himmerland. De Nederlander zette op de slotholes nog even een tandje bij met onder andere twee eagles en verschijnt zaterdag gewoon op de tee. Voor Darius van Driel zit het toernooi er wel op.

  De birdies liggen deze week voor het oprapen op de relatief korte baan van Himmerland in Denemarken. Bij Huizing bleven die vrijdag lange tijd van de kaart. Op de lastigere 2e 9, zijn startholes, noteerde hij er een tegenover een bogey. Ook op de eerste 4 holes van zijn 2e 9 was er wel een bogey, maar geen birdie. Op +1 voor de dag en -2 voor het toernooi was de cut ver weg.

  Maar wie nog geen uur later het scoreboard bekeek zag Huizing ruim boven de cutlijn. De promovendus die op weg lijkt naar kaartbehoud maakte een eagle op de par 5 5e, een birdie op 6 en mocht na een par op 16 een hole later nóg een 3 op een par 5 neerzetten. Een bogey op de 9e was nog wel een smetje op een knappe opmars om het weekend te halen.

  Met -6 voor het toernooi (2 rondes 68) is de achterstand van Huizing op leider Ross McGowan wel fors. De Engelsman staat met -15 alleen aan kop.

  Darius van Driel wist dat hij héél laag moest gaan om het weekend te halen. Zijn ronde 73 (+2) van donderdag had de deur al redelijk dichtgedaan. Van Driel deed het met een 68 (-3) vrijdag wel een stuk beter. Het was alleen te weinig.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie