home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Historische dubbelklapper voor Morikawa

  21 november 2021

  Nog nooit had een Amerikaan het DP World Championship gewonnen en nog nooit had een Amerikaan de Race to Dubai gewonnen. Tot vandaag. Colin Morikawa troefde met een sterke slotdag een ploeterende Rory McIlroy af.

  Dat Morikawa de Race to Dubai zou gaan winnen stond eigenlijk voor donderdag al vast. Zijn voorsprong in de jaarranking was zo groot dat het gek moest lopen om hem nog van de troon te stoten. Een unicum, want nog nooit was een Amerikaan Europa’s beste golfer.

  Maar Morikawa wilde meer dan alleen de prijs, met een flinke bonus, ophalen in Dubai. Hij speelde om te winnen. De hele week had Morikawa zijn vizier op de leider of leiders gericht, zondag schoot hij raak. Als een duveltje uit een doosjes toverde de Amerikaan vijf birdies op zijn laatste zeven holes uit de hoge hoed voor een ronde 66 (-6) en een totaal van -17.

  Een score waar iedereen zich op stuk beet. Ook Rory McIlroy die een heel lastige laatste ronde kende. McIlroy begon als leider, maar kreeg heel de dag het gevoel niet te pakken. Dankzij een slot met drie bogeys viel de Noord-Ier terug naar een gedeelde 6e plaats.

  Omdat verder ook niemand een vuist kon maken tegen Morikawa vertrekt de 2-voudig majorwinnaar met twee prijzen op zak naar huis. Voor het eerst mag een Amerikaan zich de beste van de European Tour winnen. Pijnlijk genoeg speelde Morikawa slechts drie reguliere toernooien in ‘Europa’.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie