home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Geen hoofdrol voor Nederlanders in Japan

  23 april 2023

  Wil Besseling en Joost Luiten konden deze week niet meedoen voor de overwinning in Japan. Besseling werd met een 23e plek de beste Nederlander. De winst ging naar Lucas Herbert.

  Een 23e en 51e plek waren niet het resultaat waar Besseling en Luiten donderdag op af leken te stevenen. Beide heren openden hun toernooi met een ronde 66 (-4). Helaas ging hun ISPS Handa Championship daarna als een nachtkaars uit.

  Voor Besseling was zijn 23e plek nog wel zijn op één na beste resultaat van een tot nu toe moeizaam seizoen. De West-Fries besloot zijn toernooi met een ronde 69 (-1) op de PGM Ishioka Golf Club. Die slotronde was nog wel goed genoeg om 12 plaatsen te klimmen op het leaderboard.

  Ook Luiten klom met een 69 nog enkele plaatsen, maar meer dan een pleister op de wonden was dat niet. Op zijn website laat Luiten weten dat vooral de putter deze week niet mee wilde werken.

  Volgende week spelen Luiten en Besseling opnieuw in Azië. De DP World Tour verplaatst zich naar Zuid-Korea voor het Korea Championship.

  Herbert wint na play-off

  De zege ging in Japan naar Lucas Herbert. De tweevoudig winnaar op de DP World Tour moest het in een play-off opnemen tegen Aaron Cockerill. Met een birdie op de tweede hole van de verlenging sleepte de Australiër zijn derde zege in de wacht.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie