home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Geen 7e zege voor Luiten

  25 juni 2023

  Een marge van 3 slagen voor Joost Luiten met Daan Huizing als naaste belager. Niets leek nieuw oranjesucces op de DP World Tour in de weg te staan. Maar het was Tristan Lawrence die de ploeterende Nederlanders in het BMW International Open dwars zat.

  2 oranje shirts in de laatste flight op zondag, het was zondag op voorhand een mooie dag voor het Nederlandse golf. Met al zijn ervaring had Luiten toch wel de beste papieren om zijn 7e zege binnen te halen. Zeker na de galavoorstelling die de 6-voudig winnaar zaterdag neerzette met een bogeyloze ronde 65 (-7).

  Maar zo solide als het zaterdag ging, zo moeizaam verliep het een dag later voor Luiten. Terwijl flightgenoot Huizing zijn dag begon met 2 bogeys, hield Luiten de boel nog wel bij elkaar. Al bleek een 3-putt op de 3e tekenend voor het vervolg van zijn ronde. Luiten kreeg de bal niet dicht genoeg bij de vlaggen om reƫle birdiekansen te krijgen en oogde onzeker met de putter die een dag eerder nog zo heet was. Een birdie op de 5e om terug te gaan naar level par voor de dag was de laatste gewonnen slag van de slotronde.

  Wonderwel bleef Luiten heel de dag in ieder geval gedeeld leider. Maximilian Kieffer kwam opstomen van achteruit het veld, maar zag zijn droom op thuissucces op 16 in het water vallen. Tristan Lawrence zette zich met vroege birdies al snel op de kaart als belager van Luiten.

  Vanuit Huizing kwam het gevaar helaas niet. Na zijn vroege bogeys wist Huizing het schip in rustiger vaarwater te krijgen. Het was alleen te slordig – vooral met wedges – en wisselend voor de Nederlander. Liefst 7 bogeys moest Huizing zondag slikken. Dankzij 4 birdies en een eagle op 11 werd het ‘slechts’ een 73 (+1) voor Huizing.

  Voor Luiten had een 73 hem in een play-off gebracht. Ook een verlenging mocht er niet inzitten. Een korte gemiste parputt op de 17e, zijn 3e 3-putt van de dag, betekende dat de Nederlander een birdie op de slothole nodig had om een play-off met Lawrence af te dringen. Na een ongelukkige bounds kon Luiten vanuit een droge waterhindernis alleen opleggen. Vanaf ruime afstand miste hij net de green en zijn birdieputt viel niet.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie