home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Luiten doet mee aan birdiefeest

  10 maart 2022

  De 1e dag van het MyGolfLife Open was een waar birdiefestijn. Van de 3 Nederlanders in het veld deed alleen Joost Luiten mee met dat feest. Zijn landgenoten hadden een moeilijkere start in Zuid-Afrika.

  Van de 156 spelers in het deelnemersveld hadden er 126 donderdagmiddag een score onder par achter hun naam staan. Een ding is dus duidelijk: de spelers zullen deze week gehakt maken van de Pecanwood Golf & Country Club vlakbij Johannesburg. En laag gaan het devies voor de zege.

  Die opdracht was donderdag wel aan Joost Luiten besteed. Luiten hield de bogeys van de kaart en wist wel 6 birdies – waarvan slechts een op een par 5 – te noteren voor een 66 (-6). Een score die voorlopig (slechts) goed is voor een 20e plaats.

  Ook Wil Besseling wist zich bij de 126 spelers onder par te plaatsen, al was het net. Besseling kon met -1 lang niet zo laag gaan als Luiten. Om vrijdag het weekend te halen zal een lagere score nodig zijn. Besseling staat na de 1e ronde op een 116e plaats.

  Darius van Driel zal donderdagavond al voorzichtig zijn blik gaan richten op volgende week. Tussen alle birdies kwam Van Driel helaas niet verder dan een 76 (+4).

  4 keer -10

  Bovenaan het leaderboard reeg men de birdies aaneen. 4 spelers, waaronder Ross Fischer, delen na 18 holes de leiding met -10.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie