home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Flinke klus te klaren

  3 oktober 2023

  Langzaam loopt het seizoen op de DP World Tour op zijn einde. Met nog een paar toernooien te gaan, moeten Daan Huizing, Darius van Driel en Wil Besseling nog vol aan de bak. Hoe staan ze er nu voor?

  Wie op de website van de DP World Tour de Race to Dubai bekijkt, hoeft niet ver te scrollen om het eerste Nederlandse vlaggetje tegen te komen. Joost Luiten draait een topseizoen en laat in 2023 zien nog altijd, of weer, de beste golfer van het land te zijn.

  Maar hoe anders hangt de Nederlandse vlag erbij voor de andere oranje tourspelers. Voor staat de druk er de komende toernooien nog vol op. Zij een mooi slot moeten toevoegen aan wat tot nu toe moeizame seizoenen zijn.

  Daan Huizing (124e)

  Voor Daan Huizing is de opgave nog het eenvoudigst. Zijn naam vinden we op de jaarranking net onder de streep die aangeeft wie wel over een paar weken wel of niet verzekerd is van speelrecht in 2024. Als nummer-124 zal hij 7 plekjes moeten klimmen om net als een jaar geleden nipt zijn kaart te behouden.

  Darius van Driel (138e)

  Darius van Driel wacht een lastigere opgave dan Huizing. Onmogelijk? Nee. Lastig? Ja. Van Driel moet als nummer-138 nog minimaal 20 plekke klimmen. Het gat naar de nummer-118 bedraagt op dit moment zo’n 60 punten, oftewel 60.000 punten. Een uitschieter is dus welkom voor Van Driel.

  Wil Besseling (158e)

  Wil Besseling heeft tot nu toe een seizoen om snel te vergeten. Een jaar geleden mocht de West-Fries nog zijn debuut maken in een major, nu zal het behouden van zijn tourkaart al een prestaties van formaat zijn. Besseling haalde dit seizoen in slechts 8 van zijn 23 starts het weekend. Dat de kaart voor komend jaar nog ver weg is, is daarmee niet meer dan logisch.

  Nog 4 kansen

  Een goede week kan een slechts seizoen omtoveren in een goed seizoen. Een cliché, maar ook een waarheid als een koe. Huizing, Van Driel en Besseling krijgen nog 4 kansen om hun speelrecht veilig te stellen. Deze week in de Alfred Dunhill Challenge. Daarna vertrekt de DP World Tour naar Spanje voor het Spaans Open en het Andalucia Masters. Het reguliere seizoen eindigt in het Midden-Oosten met het Qatar Masters.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie