home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Fleetwood wint titanengevecht

  14 januari 2024

  Tommy Fleetwood heeft de eerste editie van de Dubai Invitational gewonnen. Het nieuwe toernooi op de DP World Tour kreeg met een laatste flight met Fleetwood en Rory McIlroy een droomscenario met een bijzonder slot.

  Fleetwood-McIlroy, heel veel mooier had het affiche voor de laatste ronde van de Dubai Invitational niet kunnen zijn. Het nieuwe toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten kende met 60 man een besloten karakter en zal zeker voor McIlroy vooral een opwarmertje zijn voor zijn nieuwe seizoen.

  Zondag vormde zich een mooie tweestrijd tussen de twee hoogstgeplaatste spelers van het veld waarin Fkeetwood lange tijd de overhand had. De Engelsman begon met een slag voorsprong op McIlroy en behield lange tijd een bescheiden marge. Op de tweede negen was het toch de nummer-2 van de wereld die de leiding pakte na een birdie-birdie-birdie reeks. Die reeks leek nog lange ter worden, maar vanaf amper een meter had McIlroy op de 14e drie putts nodig voor een slordige bogey.

  McIlroy en Fleetwood bleven zo zij aan zij. Toch leek laatstgenoemde aan het korte eind te gaan trekken nadat hij op 16 een bogey moest noteren en daarmee op een slag achterstand kwam te staan. Die slag achterstand bleef een hole later overeind, nadat beide heren een birdie maakten.

  Daarmee restte het McIlroy alleen nog om de zege op de 18e over de streep te trekken. Een wilde hook in het water links van de slothole maakte die opgave plotsklaps een stuk lastiger. Fleetwood greep de gegeven vinger en nam zelfs de hele hand. Waar zijn flightgenoot zijn parputt naast de hole zag eindigen maakte Fleetwood van ruim 5 meter de putt voor een two shot swing en de zege.

  Luiten 14e

  Joost Luiten was de enige Nederlander die een uitnodiging mocht ontvangen voor de Dubai Invitational. De kersverse vader trapte net als McIlroy zijn seizoen af in de Emiraten. Dat deed hij met een 14e plaats. Luiten kende met ronde 71, 66, 70 en 69 een steady week en kan zich gaan richten op de Dubai Dessert Classic van volgende week. Ook Daan Huizing staat voor volgende week op de deelnemerslijst.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie