home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Fleetwood verdedigt titel

  21 januari 2018

  Tommy Fleetwood heeft net als in 2017 het HSBC Abu Dhabi Championship op zijn naam geschreven. Met een weergaloze tweede negen vocht de winnaar van de Race to Dubai van vorig jaar zich naar zijn eerste zege in 2018.

  Fleetwood kwam zondag terug vanuit een vrijwel geslagen positie. In lastige condities was het Ross Fisher die als een van de weinigen overeind wist te blijven. De Engelsman maakte een vroege eagle op de 2e en voegde hier birdies op holes 4 en 7 aan toe. Thomas Pieters, die samen met Fisher als leider begon, kon zijn flightgenoot niet bijbenen en was na twee birdies en twee bogeys slechts level par na 9.

  Ook voor Fleetwood liep het niet heel soepel voor de turn. Hij begon zondag met twee slagen achterstand op de leiders en zag die achterstand zelfs oplopen. Fleetwood opende met twee birdies en een bogey op de eerste negen.

  Hoe anders was het op de tweede negen. Een ontketende Fleetwood wist vanaf de 10e de volgende versnelling te vinden en wist zes van zijn laatste negen holes te birdiën. Voor Fisher ging zijn ronde juist als een nachtkaars uit. Uit het niets maakte de ervaren Engelsman twee bogeys. Fisher had op de slothole een eagle nodig om zijn landgenoot te evenaren, maar tekende voor slechts een par. Met -20 eindigde hij op twee slagen achterstand van Fleetwood, goed voor een tweede plek.

  Wow.

  We have a new leader. pic.twitter.com/uhxiqvItH3— The European Tour (@EuropeanTour) 21 januari 2018

  Het brons ging in Abu Dhabi naar Matthew Fitzpatrick en Rory McIlroy. McIlroy zal tevreden terugkijken op zijn rentree na vrier maanden blessureleed. Ook de Noord-Ier wist geen vuist te maken tegen de birdiereeks van Fleetwood, maar zijn spel was met het oog op komend seizoen hoopvol.

  Pieters ‘slechts’ 5e

  Het was zondag niet de dag van Thomas Pieters. De Belg liep de hele dag achter de feiten aan en zag flightgenoot Fisscher vroeg in de ronde weglopen. Een double bogey op de 11e maakte een eind aan de hoop van Pieters. Met een ronde level par eindigde de voormalig KLM Open-winnaar als 5e.

  Level par was ook de score van een andere Belg, Thomas Detry. Detry begon met drie slagen achterstand op de leiders. Meedoen om de zege zat er niet in. Vroeg in de ronde leek hij die achterstand goed te gaan maken met twee vroege birdies. Het werd uiteindelijk dus een ronde level par en een prima gedeelde 9e plek.

  Luiten matig

  Joost Luiten kende een heel teleurstellend weekend. Na twee dagen lag een topnotering in het verschiet, maar rondes 72 en 74 brachten de Nederlander slechts een 48e plek. Tegenover Golf.nl gaf Luiten aan dat kiespijn de reden was van zijn mindere spel.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie