home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Fleetwood, Grillo en amateur aan kop

  20 juli 2023

  De 151e editie van The Open kent na de eerste ronde drie leider. Het beste verhaal van de donderdag was een weergaloze openingsronde van amateur Christo Lamprecht. Of toch de sterke start van homeboy Tommy Fleetwood?

  Royal Liverpool leek op papier rijp voor de slecht op dag één van alweer de laatste major van het jaar. Regenval van de afgelopen dagen en vrijwel geen wind maakte scoren in ieder geval eenvoudiger, want taaie rough en 81 potbunkers bleken voldoende verdediging tegen een birdiefestijn. Velen verslikten zich ook stevig in Hoylake, zoals de baan ook wel wordt genoemd.

  Tommy Fleetwood, Emiliano Grillo en amateur Christo Lamprecht bleven meer dan fier overeind. Die laatste is uiteraard de meest in het oog springende leider na 18 holes. De Zuid-Afrikaanse amateur won eerder dit jaar het Brits Amateurkampioenschap en heeft dus al laten zien goed uit de voeten te kunnen op Britse golfgrond. In de flight met Joost Luiten bevestigde Lamprecht dat nogmaals met een sterke openingsronde 66 (-5).

  Op die score staan Fleetwood en Grillo dus ook. Fleetwood werd geboren op een steenworp afstand van Liverpool en mag zich deze week dus publieksfavoriet noemen. De druk van het thuispubliek zat het donderdag in ieder geval niet dwars. Fleetwood speelde zich kalm en vakkundig rond op de baan die hij zo goed kent.

  Weinig spektakel van McIlroy

  Een andere publiekslieveling is deze week uiteraard Rory McIloy. Bijna heel de golfwereld gunt de Noord-Ier na negen jaar weer eens een majorzege. Die laatste zege kwam in 2014 op Royal Liverpool en met zijn zege in het Genesis Scottish Open zijn de verwachtingen voor McIlroy nog een beetje hoger dan normaal.

  Het werd donderdag nog geen vuurwerk van McIlroys kant. Maar met een ronde 71 (level par) is hij uiteraard ook nog lang niet uit het toernooi.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie