home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  FedEx Cup voor McIlroy

  29 augustus 2022

  Het seizoen 2021/2022 werd voor de PGA Tour een ware nachtmerrie. Met Rory McIlroy kreeg de FedEx Cup wel een droomwinnaar. De Noord-Ier was in het Tour Championship de sterkste en griste zo de FedEx Cup weg voor de ogen van Scottie Scheffler.

  Dat Rory McIlroy zich de beste speler van het seizoen mag noemen zal voor de tour als een perfect scenario voelen. Terwijl de ene na de andere grote naam dit seizoen wegliep naar de miljoenen van LIV, toonde McIlroy zich solidair aan de PGA Tour. En meer dan dat. De 4-voudig majorwinnaar zag dat hij de persoon was om op te staan, het woord te pakken en in actie te komen.

  Met succes. Vorige week kreeg McIlroy, samen met Tiger Woods, een groep topspelers bij elkaar om na te denken over de toekomst van de tour. Ze maakten een plan hoe de tour interessanter kan zijn als entertainmentproduct en voor de portemonnee van de spelers. Mede dankzij zijn inzet gaat de PGA Tour vanaf 2024 flink op de schop.

  Of McIlroy ook echt de beste speler van het seizoen was, valt meer dan te betwisten. Zondag was hij dan wel sterker dan Scottie Scheffler, maar de prestaties van de nummer-1 van de wereld waren met 4 zeges en een major toch net even iets beter dan McIlroys.

  In de play-offs tellen echter alleen de scores. Scheffler zag zondag zijn riante voorsprong van 6 slagen binnen een tijdsbestek van amper 6 holes verdwijnen. Waar de Amerikaan aan het worstelen was, rook McIlroy zijn kans.

  Een tweestrijd met veel stuivertje wisselen volgde. Met een monsterputt van ruim 10 meter op 16 pakte McIlroy laat in de ronde de voorsprong. Met vele miljoenen op het spel wisten de 2 het tot op de allerlaatste hole spannend te houden. Een par op de 9e was voor McIlroy voldoende om zijn 3e FedEx Cup te winnen. Voor Scheffler kreeg een wonderbaarlijk doorbraakseizoen niet de verdiende kroon.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie