home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Emotionele Malnati wint weer

  25 maart 2024

  Dikke tranen rolden bij Peter Malnati over zijn wangen nadat hij met zijn zoon op de arm de tv-journalisten te woord stond. Even daarvoor had hij zijn de zege in het Valspar Championship veilig gesteld. Zijn eerste zege in negen jaar tijd.

  In een tijd waarin de golfwereld vaker lijkt te draaien om dollars dan om de sportieve prestaties, was het verfrissend om te zien wat de overwinning voor Malnati betekent. Als lid van het negenkoppige Players Council komt de 36-jarige Amerikaan op voor de kleinere namen die moeten knokken voor hun bestaan op de PGA Tour. In de discussie over hervorming van de tour is Malnati de stem van de mindere goden.

  Die groep ontspringt Malnati met zijn zege in Florida in ieder geval voor de komende jaren. Niet alleen is zijn tourkaart voor 2 seizoenen veilig, hij mag ook de resterende elevated events op de kalender spelen. Tegen de structuur van de bijzondere toernooien met kleinere deelnemersvelden, geen cut en vooral een grote prijzenpot had Malnati zich juist sterk verzet.

  Malnati moest zondag een klein gat dichten richting de bovenkant van het leaderboard. Keith Mitchell was de dag als leider begonnen. Mitchell had het net als velen moeilijk en speelde al snel geen rol van betekenis meer. Met een sterke back nine wist Malnati op te klimmen. Samen met Cameron Young leek het uit te draaien op een tweestrijd.

  Met beide heren op -11 was het Malnati die met een birdie op de 17e een klein gaatje sloeg. Bijna tegelijkertijd moest Young op de slothole vechten voor een par. Zonder succes. Die bogey zorgde ervoor dat Malnati vrijwel zorgeloos de 18e kon spelen. Met een par haalde hij zijn eerste zege in bijna negen jaar tijd binnen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie