home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Eindelijk Zalatoris

  15 augustus 2022

  Will Zalatoris hikte de afgelopen jaren al zo vaak tegen een 1e overwinning aan. Die kwam er alsmaar niet. Tot zondag. Zalatoris zette met een zege in de FedEx St. Jude Classic eindelijk de stap naar tourwinnaar.

  Makkelijk ging het desondanks allesbehalve. Zalatoris begon op 3 slagen achterstand aan de slotronde, maar zette die achterstand met een bliksemstart in 3 holes recht. De ranke Amerikaan maakte ging daarna consoliderend de lastige baan van TPC South Wind door.

  Op de 2e negen mengde ook Sepp Straka zich in de strijd om de zege. Straka werd eerder dit jaar de eerste Oostenrijkse winnaar ooit op de tour en leek erop gebrand ook de 2e Oostenrijkse zege te pakken. Met een goede 2e 9 evenaarde hij de eerder gestarte Zalatoris op -15.

  In de 3 holes play-off die volgde wisselden geweldige slagen en geweldige fouten elkaar af. Zalatoris had op de 3e play-off hole aan de bogey zelfs genoeg toen beide heren met hun afslag de waterhindernis vonden.

  Voor Zalatoris zal er met de zege in het eerste play-off toernooi van de FedEx Cup een last van zijn schouders vallen. Met 2e plaatsen in het PGA Championship en het US Open liet de Amerikaan al zien uit het juiste golfhout gesneden te zijn. Een 2e zege lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie