home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Eerste slag voor PGA Tour

  10 augustus 2022

  De PGA Tour heeft dinsdag de eerste slag gewonnen in wat ongetwijfeld een lange juridisch gevecht me LIV Golf zal gaan worden. Talor Gooch, Hudson Swafford en Matt Jones mogen niet meedoen aan de FedEx Cup-playoffs.

  Het drietal had een kort geding aangespannen tegen de PGA Tour. Volgens hen hadden ze zich al geplaatst voordat ze deelnamen aan LIV-toernooien en dus ook al voordat ze geschorst werden door de tour. De 3 heren werden net als andere overstappers geschorst door de tour en uit de FedEx Cup-ranking geschrapt.

  De rechter ging niet mee in hun verweer. Volgens de rechter wisten de spelers welke consequenties hun overstap naar LIV Golf zou hebben. De PGA Tour had spelers vooraf duidelijk gewaarschuwd dat deelnemen aan LIV een schorsing tot gevolg zou hebben.

  Slechts stap 1

  De overwinning betekent een eerste kleine stap voor de PGA Tour, maar zeker is dat er nog veel rechtszaken zullen volgen. Phil Mickelson en 11 andere LIV-spelers hebben de tour aangeklaagd vanwege hun schorsingen. Deze zaak zal in een later stadium worden behandeld.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie