home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Een week om snel te vergeten

  2 maart 2024

  Joost Luiten zal met weinig plezier terugkijken op het SDC Championship. De Nederlander bungelde na twee dagen ver onderaan het leaderboard en mistte ruimschoots de cut in Zuid-Afrika.

  Wie in de week na de prachtige zege van Darius van Driel hoopte op een nieuwe oranjezege kon die wens donderdag al laten varen. Joost Luiten, de enige Nederlander in het veld van het SDC Championship, noteerde een openingsronde zonder birdies en met zes bogeys.

  Hij begon vrijdag nog wel aan de vrijwel onmogelijke taak om het weekend te halen. Een bogey op de eerste hole maakte die opdracht nog een beetje lastiger. Birdies kwamen er nog wel. Luiten deed voor de turn iets terug met twee gewonnen slagen. Een double bogey op 8 gooide de deur definitief in het slot.

  Die double bleek de opmaat naar nog meer narigheid op de kaart van Luiten. Er volgden bogeys op 10, 12, 13 en zelfs een tripple bogey op 14. Met rondes 78 en 79 was het een kansloze week voor Luiten die volgende week in het Jonsson Workwear Open op herkansing mag.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie