home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  D’r op of d’r onder

  30 oktober 2022

  Met nog 18 holes te spelen in het reguliere toernooi van de DP World Tour is nog niets zeker voor de Nederlanders. Waar Joost Luiten en Darius van Driel vechten voor hun kaart moet Daan Huizing afwachten en mag Wil Besseling hopen op een mooi toetje.

  Voor Joost Luiten en Darius van Driel telt deze week in het Portugal Masters iedere slag een beetje meer dan anders. Luiten probeert met een Houdini-act zijn (volledige) speelrecht voor 2023 veilig te stellen en Van Driel bungelt rond de heilige 117e plek in de Race to Dubai.

  Alleen een topnotering in Vilamoura is voldoende voor Luiten die als 136e aan de laatste toernooiweek van 2022 begon. Na 54 holes is hij mooi 11e, maar nog virtueel nog altijd ruimschoots verwijderd van de top 117. Zaterdag moest Luiten naast 5 birdies 2 slordige en onnodige birdies slikken op weg naar een ronde 68 (-3). Om zondag nog een kans te hebben op lijfsbehoud zullen de bogens van de kaart moeten blijven.

  Birdies maken zal ook het devies zijn voor Darius van Driel al is de noodzaak voor hem minder groot. Als gedeeld 36e zou hij nu 2 plekjes klimmen in de Race to Dubai naar de 115e plaats. Virtueel veilig dus. Van Driel heeft het heft in eigen hand om, zij het met de hakken over de sloot, zijn kaart voor komend jaar te bemachtigen.

  Die zekerheid heeft Wil Besseling al een tijdje. De kaart was eigenlijk in juni wel al veilig, maar natuurlijk wil Besseling meer. Een plek bij de beste 60 in de Race to Dubai geeft bijvoorbeeld recht op deelname aan de lucratieve Nedbank Challenge en het slottoernooi in Dubai.

  Om van plek 75 naar de beste 60 te klimmen had Besseling een topweek nodig in Portugal die er niet lijkt te komen. Zoals vaker in de 2e helft van het seizoen speelt de Nederlander ondanks een gehaalde cut een relatief anoniem toernooi.

  Daan Huizing miste de cut vrijdag op een slag, maar kan desondanks opgelucht ademhalen. De promovendus is virtueel veilig. Er moeten zondag veel gekke dingen gebeuren wil iemand Huizing van zijn kaart voor 2023 houden.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie