home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Derde Wannamaker voor Koepka

  21 mei 2023

  Brooks Koepka is opnieuw een majorwinnaar. De Amerikaan won het 105e PGA Championship mocht zijn naar voor de 3e keer laten bijschrijven op de Wannamaker Trophy en komt daarmee in een select gezelschap.

  Koepka was als leider na 54 holes de te pakken man op Oak Hill. In tegenstelling tot The Masters in april toen hij van meet af aan de druk niet op Jon Rahm wist te zetten, schoot hij nu uit de startblokken met 3 vroege birdies.

  De superstart van Koepka zorgde ervoor dat de achtervolgers alle zeilen moesten bijzetten. Naaste belager Viktor Hovland begon ook scherp en kon nog enigzins aanhaken bij zijn flightgenoot.

  Wat volgde was een schitterende tweestrijd tussen de ervaren Koepka en de Noor op zoek naar zijn eerste major. Hoewel Koepka continu de overhand had, hield Hovland zijn opponent continu in het vizier. Na 16 holes was het verschil tussen beide heren slechts een slag. -9 om -8.

  Net toen een ontzettend spannend slot in aantocht leek, draaide het tij op de 16e volledig. Vanuit de fairwaybunker maakte de Noor een heel dure fout. Zijn dun geraakte approach kwam vast te zitten in de lip van de bunker, met een double bogey tot gevolg. Een double waar Koepka een birdie tegenover zetten om de deur volledig dicht te gooien.

  En dus lag de weg voor Koepka om net als in 2016 en 2018 het PGA Championship te winnen volledig open. Ook Scottie Scheffler die met een knappe slotronde op -7 binnen was gekomen vormde niet echt meer een bedreiging voor de LIV-speler.

  Terug uit een diep dal

  Voor Koepka is de overwinning het einde van een lastige periode. Na een aantal vette jaren raakte de nu vijfvoudig majorwinnaar mede door een stevige blessure zijn goede spel en vertrouwen volledig kwijt. Hij besloot vorig jaar de overstap te maken naar LIV Golf waar de vorm langzaam terug leek te keren. Met deze overwinning lijkt Koepka weer helemaal terug te zijn waar hij lange tijd altijd leek te zijn.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie