home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Detry verliest terrein, middenmoot voor Luiten

  30 januari 2021

  De derde dag van de Dubai Desert Classic was niet de dag waarop Thomas Detry had gehoopt. De Belg verloor zijn koppositie en een zege lijkt ver weg. Joost Luiten klom iets in het klassement.

  Thomas Detry mocht zaterdag als allerlaatste de baan in. Hij begon als solo-leider aan de derde ronde in Dubai. Detry is in zijn derde volle seizoen op de European Tour nog op zoek naar zijn eerste overwinning. Dankzij een mindere derde dag lijkt die er deze week nog niet te komen.

  Het begin van Detry’s ronde was stabiel. Een birdie en een aantal parren. In het middenstuk van zijn ronde ging het goed mis voor de nummer 86 van de wereld. Twee double bogeys, twee bogeys en nog wel een birdie betekenden een duikeling in het klassement. Dankzij twee birdies op 17 en 18 kon Detry de schade nog wel enigszins beperken tot een 74 (+2). Een overwinning lijkt met zeven slagen achterstand wel uit zicht.

  Anderen scoren wel

  Het was niet zo dat er zaterdag niet goed gescoord werd op de Emirates Golf Club. Paul Casey zetten met 64 (-8) de beste score van de dag neer en is na 54 holes de leider op -15. Een slag achter de ervaren Engelsman vinden we Robert MacIntyre. Brandon Stone start op -13 twee slagen van leider Casey.

  Luiten 35e

  Voor Joost Luiten lijkt er ook deze week een plaats in de middenmoot in te zitten. Luiten maakte zaterdag een solide 70 (-2) en is na 54 holes gedeeld 35e. Vorige week werd de Nederlande in Abu Dhabi ook 35e.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie