home
golfnieuws
video
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Detry start degelijk in WGC-debuut

  26 February 2021

  Thomas Detry is zijn eerste World Golf Championship (WGC) goed begonnen. De Belg opende in Florida met een ronde 70 (-2).

  Detry mag deze week voor het eerst in zijn loopbaan meedoen met een WGC, een reeks toernooien voor de allerbeste spelers. Met een klein deelnemersveld en een grote prijzenpot. Vanwege de coronacrisis vind het eerste WGC van het jaar niet plaats in Mexico, maar een Florida. Op de razendmoeilijke baan van The Concession.

  Moeilijke baan of niet, Detry speelde donderdag een goede ronde. Heel even stond zijn naam zelfs heel hoog op het leaderboard. Detry startte moeizaam met twee vroege bogeys, maar maakte in het middenstuk van zijn ronde rap zes birdies. Helaas gaf hij nog twee slagen weg op de slotholes. Met -2 staat Detry desondanks op een keurige 19e plek, slechts twee slagen van de top 10.

  Simpson en Fitzpatrick aan kop

  De leidings is na 18 holes in handen van Webb Simpson en Matthew Fitzpatrick. Beiden gingen rond in 66 slagen (-6). Vier spelers, waaronder Brooks Koepka en Sergio Garcia volgen op een slag. Rory McIlroy opende met een 69 (-3).

  Voor twee longhitters was donderdag een moeizame dag. Dustin Johnson en Bryson DeChambeau hadden het lastig op The Concession. Zij staan met +5 mijlenver van de leiders na dag 1.

  Laatste Video

  Meer Video's

  De fairway vinden is voor ons gewone golfers al moeilijk genoeg. Maar wat als de fairway slechts een yard breed is? Onmogelijk? Niet voor de beste spelers ter wereld.

  Advertentie
  Meer Nieuws