home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Detry aan kop, Luiten haalt cut

  29 januari 2021

  Thomas Detry is de fiere koploper na 36 holes in de Dubai Desert Classic. Joost Luiten haalde dankzij een sterke tweede dag de cut.

  10 birdies, 0 bogeys is de mooie stand voor Thomas Detry na twee dagen in Dubai. De Belg voelt zich senang op de Emirates Golf Club en gaat dit weekend op jacht naar zijn eerste zege op de European Tour. Iets waar hij vorig jaar al twee keer zo dichtbij was. Detry eindigde in 2020 twee keer op een tweede plaats.

  Makkelijk zal het niet worden voor Detry. Na twee rondes 67 (-5) is zijn voorsprong een slag op naaste achtervolger Robert MacIntyre. Daar weer een slag achter volgt een groepje spelers op -8, waaronder Tommy Fleetwood.

  Luiten naar het weekend

  Voor Joost Luiten is de top van het leaderboard ver weg. Donderdag tekende de Nederlander voor een matige 74 (+2). Een dag later ging het beter. Luiten maakte vrijdag vier birdies en een bogey. Dankzij die 69 (-3) haalde hij uiteindelijk vrij eenvoudig het weekend. Luiten start zaterdag vanaf een 43e plek.

  Ook Nicolas Colaserts en Thomas Pieters zijn er zaterdag en zondag bij in Dubai. Colsaerts deelt na twee dagen de 43e plek met onder andere Luiten. Pieters haalde met level par als gedeeld 54e precies de cut.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie