home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  DeChambeau zet de toon

  12 april 2024

  De eerste afslag van de 88e editie van The Masters liet door regen langer op zich wachten. Nadat de wolken waren vertrokken deed Bryson DeChambeau van zich horen. Ook Scottie Scheffler medde zich, hoe kan het ook anders, bovenin. Veel spelers moeten vrijdagochtend terugkomen om hun eerste ronde te voltooien.

  Augusta National was donderdagochtend klaar om aangevallen te worden. Een flinke regenbui had de droge fairways en greens omgetoverd in een paradijs voor vlaggenjagers. Een kolfje naar de hand van Bryson DeChambeau. De longhitter van LIV mocht als een van de eerste de baan in en trof Augusta in perfecte conditie voor een lage score.

  Met een birdie, birdie, birdie start greep DeChambeau de kansen die voor hem lagen. De man die Augusta 4 jaar geleden nog beschreef als ‘feitelijk een par 67’ wist de code van de baan nooit echt te kraken. Tot nu. DeChambeau koelde na zijn sterke start een beetje af, maar vond op de 2e 9 opnieuw het gaspedaal. Birdies op 12, 13, 15, 16 en 17 brachten de Amerikaan op -7 en de leiding na 18 holes.

  Natuurlijk is er deze week maar 1 topfavoriet: Scottie Scheffler. De winnaar van 2022 is als nummer-1 van de wereld in bloedvorm terug op Augusta en liet donderdag meteen zien dat hij ook deze week een man is om rekening mee te houden. 6 birdies, 0 bogeys en een ijzersterke 66.

  Dat Augusta klaar was voor lage scores lieten niet alleen Scheffler en DeChambeau zien. Er verscheen veel rood op de tradtionele scoreborden langs de fairways. Een opvallende naam is die van Danny Willett. De kampioen van 2016 heeft al maanden geen toernooigolf meer gespeeld, maar zette een knappe 68 neer.

  Door de regenonderbreking is er vrijdag nog veel golf te spelen. Rasmus Højgaard moest op -5 zijn ronde 3 holes voor het einde staken. Max Homa kreeg, samenspelend met Tiger Woods, 13 holes in de boeken en staat er met -4 ook meer dan prima voor.

  En Woods zelf? Die oogde in zijn eerste 13 holes sinds zijn WD in de Genesis Invitational zeer solide. Woods trapte zijn dag af met een sterke birdie op de 1e en leverde die slag met een bogey op 4 weer in. Vuurwerk bleef daarna uit van de 5-voudig winnaar die zichzelf wel een aantal goede birdiekansen wist te geven. Daarvan maakte hij er alleen een op de 8e. Met nog 5 holes te spelen begint Woods vrijdag op -1 aan het restant van zijn eerste ronde.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie