home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Continentals slaan een gaatje

  14 januari 2023

  Continentaal Europa begint zondag met een voorsprong van 2 punten aan de slotdag van de Hero Cup. 10 spannende singels moeten bepalen wie de eerste editie van het matchplaytoernooi wint.

  Waar vrijdag fourballs werden gespeeld, stonden er een dag later 10 foursomepartijen op het programma. Op dag 1 waren de spelers van het Europese vaste land net iets beter dan hun tegenstanders uit Groot-Brittanniƫ en Ierland: 3-2.

  Dat verschil werd na de ochtendpartijen niet groter of kleiner. 2 foursomes gingen naar de ‘continentalen’, 2 naar GB&I en een partij kende geen winnaar. Die halve kwam mede op naam van Thomas Pieters die aan de zijde Alex Noren gelijkspeelde tegen Ewan Ferguson en Richard Mansell.

  De andere Belg in het team van de continentalen won gisteren, net als Pieters, zijn fourballpartij, maar moest een dag later ’s ochtends met partner Sepp Straka zijn meerdere erkennen in Tommy Fleetwood en Tyrrell Hatton.

  Voorsprong ’s middags vergoot

  Continentaal Europa kwam voor de middagpartijen in ongewijzigde vorm aan de start. Zoals bij bijna alle eerdere partijen lagen ook de foursomes ’s middags dicht bij elkaar. In 3 partijen viel het kwartje echter de kant van continentaal Europa op, tegenover 2 winstpartijen voor GB&I.

  En dus beginnen de singles zondag met 2 punten in het voordeel van de continentalen. Als de eerste 2 dagen een voorbode zijn voor de singles gaan we een spannende slotdag tegemoet.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie