home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Continentaal Europa wint eerste Hero Cup

  15 januari 2023

  Het Europese vaste land heeft zondag de allereerste editie van de Hero Cup gewonnen. De spelers onder leiding van Francesco Molinari waren in het opwarmertje voor de Ryder Cup te sterk voor het team uit Groot-Brittannië en Ierland.

  Op voorhand leek een spannende slotdag in het verschiet te liggen in Abu Dhabi. Relatief spannend uiteraard, want het gloednieuwe toernooi had in weinig echt te maken met de Ryder Cup. Weinig tot geen publiek stond langs de fairway van de Abu Dhabi GC en zonder histroische waarde was er voor de spelers beduidend minder druk dan er in september zal zijn.

  De Hero Cup was in de eerste plaats ook bedoeld om captain Luke Donald zijn potentiële spelers te zien in een matchplaysituatie. Donald heeft straks liefst 6 wildcards tot zijn beschikking en wil die uiteraard zo goed mogelijk inzetten.

  Superspannend was deze week dan misschien niet, vermakelijk des te meer. Vanaf de fourballs op vrijdag lag de krachtmeting tussen de eilanden en het vaste land dicht bij elkaar. Continentaal Europa begon met een kleine marge van 2 punten aan de singles op zondag.

  Playing captains Francesco Molinari en Tommy Fleetwood namen hun verantwoordelijkheid door in de 1e en 2e flight van start te gaan. Molinari deed meteen wat hij moest doen door een punt te pakken tegen Shane Lowry. Lowry was de grootste naam in het veld, maar pakte deze week pijnlijk genoeg geen enkel punt voor zijn team.

  Aan de andere kant pakte ook captain Fleetwood een punt voor GB&I. Fleetwood was met 3&2 veel te sterk voor Thomas Pieters. Een flight later gold hetzelfde voor Tyrrell Hatton die Antoine Rozner met 5&4 veegde.

  Zo was het verschil nog 1 punt en lag werkelijk alles weer open. In de partijen achter de captains vielen de meeste kwartjes echter de kant op van continentaal Europa. Alleen Thomas Detry en Alex Noren moesten nog een verliespartij slikken tegen respectievelijk Matt Wallace en Robert McIntyre.

  Bij alle andere partijen verscheen het donkerblauw van de continentalen op het scorebord. Het scorebord dat uiteindelijk met 14,5-10,5 een overtuigende overwinning voor continentaal Europa aangaf.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie