home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Continentaal Europa nipt aan kop

  13 januari 2023

  ‘Het vaste land’ heeft de eerste dag van de Hero Cup afgesloten met een minimale voorsprong. Na dag 1 leiden de spelers van continentaal Europa met 3-2 tegen hun opponenten uit Groot-Britannië en Ierland.

  De Hero Cup is een opwarmertje voor de Ryder Cup die later dit jaar wordt gespeeld. Captain Luke Donald kan deze dagen in Abu Dhabi kijken welke spelers misschien een plek in zijn Europese team verdienen. Spelers vanuit Groot-Brittannië en Ierland nemen het in verschillende spelvormen op tegen spelers van het Europese vaste land. Vergelijkbaar met de Seve Trophy die in 2013 ter ziele ging.

  Donderdag stonden de four-balls op het programma. Per flight speelden 4 spelers hun eigen bal en de beste score telde. En de eerste ronde leverde een aantal verrassende uitslagen op.

  In de eerste flight waren Thomas Pieters en Alex Noren bijvoorbeeld te sterk voor playing captain Tommy Fleetwood en Shane Lowry (1up). Ook de 2e flight was met Belgische inbreng te sterk voor GB&I. Thomas Detry en Antoine Rozner wonnen met 2up van Tyrrell Hatton en Jordan Smith.

  Flights 3 en 4 kenden geen winnaar. Tyrrell Hatton en Matt Wallace halfden tegen Victor Perez en Guido Migliozzi. Ewan Ferguson en Richard Mansell deden hetzelfde tegen playing captain Francesco Molinari en Nicolai Højgaard.

  De laatste flight viel eindelijk de kant op van de eilandbewoners. Sepp Straka en Adrian Meronk moesten met 4&3 ruimschoots hun meerdere erkennen in Seamus Power en Robert McIntyre.

  Zaterdag foresoms

  De 2e dag van de Hero Cup zal volledig in het teken staan van foresomes. Zowel tijdens de ochtend als middagpartijen zullen alle 10 de spelers van beide teams in actie komen. De ochtendpartijen beginnen om 7.35 uur Nederlandse tijd.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie