home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Conners zet de toon

  21 mei 2021

  De eerste dag van het PGA Championship deed precies wat werd verwacht: goed spel belonen en minder spel afstraffen. Corey Conners hield zijn hoofd boven water op Kiawah Island.

  Het leaderboard mag na dag 1 van het PGA Championship verrassend genoemd worden. De top wordt nog niet bezet door de usual suspects van de afgelopen weken. Natuurlijk waren de ogen gericht op Rory McIlroy die twee weken geleden weer eens won én in 2012 het PGA Championship op Kiawah Island won. Maar de Noord-Ier kon donderdag nog geen indruk maken. McIlroy kwam niet verder dan een ronde 74 (+2).

  Jordan Spieth is ook al de gehele week onderwerp van gesprek. Spieth toont al het hele jaar goede vorm, met een zege in het Valero Texas Open als klapstuk. Een overwinning deze week zou hem de carreer grand slam opleveren (alle majors minstens een keer gewonnen). Na dag 1 mag Spieth daarop blijven hopen. Makkelijk zal het na een eerste ronde 73 (+1) niet worden.

  Voor de nummer-1 van de wereld is de weg naar zijn 3e major nog een stukje langer. Dustin Johnson had de grootste moeite met Kiawah. Met +4 zal hij vrijdag beduidend beter moeten spelen om het weekend te halen.

  Donderdag bleek wel dat onder par gaan mogelijk is. Corey Conners liet dat als beste zien. Conners liet eerder dit jaar al van zich horen met topnoteringen in The Players en in The Masters. Deze week weet hij weer de aandacht op zich te vestigen. Conners bleef donderdag vrijwel foutloos met zes birdies en slechts een bogey. Daarmee staat de Canadees na 18 holes twee slagen los.

  Twee slagen scheiden Conners met onder andere Brooks Koepka. De goede eerste ronde van Koepka mag een verrassing heten. Eerder dit jaar raakte de longhitter geblesseerd en een terugkeer tijdens The Masters kwam te vroeg. Vorige week miste Koepka in Texas nog de cut. Maar de tweevoudig winnaar van het PGA Championship kan in majors uit een ander vaatje tappen. Donderdag lukte dat wederom met een knappe 69 (-3).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie