home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Comfortabel op het grote podium

  15 juni 2024

  De leider halverwege het US Open luistert naar de naam Ludvig Åberg. Opnieuw laat de jonge Zweed zien dat hij zich kan meten met de allerbesten. Zaterdag start Åberg in de laatste flight met Bryson DeChambeau.

  Zoals verwacht toonde Pinehurst No. 2 op de tweede dag van het 124e US Open al iets meer zijn tanden dan donderdag. De score waarmee Åberg als solo-leider het weekend ingaat ligt zelfs even hoog als de -5 waarmee Rory McIlroy en Patrick Cantlay de openingsdag als leiders afsloten. Een dag later was een ronde level par een prima score, precies zoals de USGA het graag ziet.

  Leiders Cantlay en McIlroy moesten vrijdag allebei een klein stapje terugdoen. Zij leerden dat een foutje op Pinehurst ook keihard afgestraft kan worden en liepen tegen rondes 71 (+1, Cantlay) en 72 (+2, McIlroy) aan. Ondanks die bescheiden averij gaan beide heren meer dan kansrijk het weekend in.

  Maar niet als leider. Die eer is dus weggelegd voor Ludvig Åberg. Met een Ryder Cup en 2 zeges op zijn palmares is het moeilijk voor te stellen dat de Zweed deze week pas zijn 3e major speelt. Bij zijn majordebuut op Augusta werd hij al 2e, vorige maand miste hij mede door een sluimerende blessure de cut in het PGA Championship.

  Op Pinehurst laat hij voorlopig zien dat hij grote podium aan hem besteed is. Waar velen op de eerste 2 dagen wel een keer onderuit gingen, blijft Åberg voorlopig heel knap overeind op de razendmoeilijke baan in North Carolina.

  Een makkelijk weekend ligt echter niet in het verschiet. Het is warm en droog op Pinehurst wat de baan gedurende het weekend nog een beetje harder, sneller en moeilijker zal maken. Met Bryson DeChambeau op een slag achterstand als voornaamste kaper op de kust, heeft Åberg een concurrent met ervaring als majorwinnaar. Het geduld bewaren zal dit weekend dan ook het toverwoord zijn.

  DeChambeau is overigens niet de enige speler die op -4 het weekend begint. Ook Patrick Cantlay en Thomas Detry delen die score. Detry kende met een 67 (-3) een van de beste scores van de vrijdag. De Belg manoeuvreerde zich daarmee in een uitstekende uitgangspositie richting het weekend.

  Scheffler spartelt

  Misschien de grootste verrassing in negatieve zin is het spel van Scottie Scheffler. De nummer-1 van de wereld die het golfjaar tot nu toe domineert, heeft het bijzonder lastig op Pinehurst. Vrijdag noteerde Scheffler voor het eerst in zijn professionele loopbaan een majorronde zonder birdies. Met rondes 71 en 74 (+5 totaal) haalde hij nipt de cut.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie