home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Cole leidt, Bryson toont oude vorm

  19 mei 2023

  De eerste dag van het PGA Championship was er een vol verrassingen. De onbekende Eric Cole leidt, maar Bryson DeChambeau en Jon Rahm waren om verschillende redenen het verhaal van de dag.

  Nachtvorst zorgde donderdagochtend voor een valse start van het 105e PGA Championship. Vanwege vorst in de grond moest de start van de eerste ronde met 2 uur worden uitgesteld.

  Uiteindelijk kon een groot deel van de spelers hun ronde voltooien. Wie dat niet kon, was de verrassende leider Eric Cole. De relatief onbekende Eric Cole kreeg 14 holes in de boeken en wist daarin tot -5 te komen.

  Die score is voorlopig een slag minder dan een veel bekendere, maar minstens zo verrassende nummer 2. Bryson DeChambeau toonde donderdag dat hij nog altijd een heel goede golfer is.

  Een minder grote verrassing hoog op het leaderboard is Scottie Scheffler. De nummer-2 van de wereld manoeuvreerde zich vakkundig over het ontzettend lastige Oak Hill en staat met -3 gedeeld 3e. Samen met Correy Conners en Dustin Johnson.

  Rahm door het ijs

  Waar de nummer-2 van de wereld overeind bleef ging de nummer-1 hard onderuit op de openingsdag. Jon Rahm begon zijn dag nog met een birdie, maar stortte in het middenstuk volledig in. De Masters-kampioen zal vrijdag vanaf +6 heel goed zijn best moeten doen om het weekend te halen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie