home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Cink (47) wint weer

  19 april 2021

  47 jaar oud is Stewart Cink inmiddels, maar winnen op de PGA Tour kan hij nog altijd. Zondag won hij de RBC Heritage, zijn tweede zege in nog geen half jaar tijd.

  Normaal gesproken is de PGA Tour tegenwoordig een paradijs voor longhitters. De RBC Heritage is daarop een prettige uitzondering. Harbour Town Golf Links, het vaste decor, is een korte baan waarop precisie belangrijker is dan afstand. Een groot voordeel voor spelers die niet (meer) de afstand hebben.

  Met zijn 47 lentes heeft Cink niet meer de afstand van zijn jongere tegenstanders. Het bleek deze week geen bezwaar om met afstand te winnen. Vanaf dag 1 ging Cink aan de leiding en zondag begon The Open-kampioen van 2009 met vijf slagen voorsprong aan de slotronde.

  De zege kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Cink speelde lang niet zo goed als op de eerste dagen. Het bleek geen probleem. Een ronde 70 (-1) was nog altijd voldoende voor een winstmarge van vier slagen.

  Bijzondere wederopstanding

  Dankzij de overwinning klimt Cink naar de 44e plek op de wereldranglijst. Daarmee is hij voor het eerst sinds januari 2011 terug in de felbegeerde top 50 van de wereld. Eind september vorig jaar stond zijn naam nog achter plek 319. Een zeer indrukwekkende comeback op een leeftijd waarop veel pro’s hun beste golf al hebben gespeeld.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie