home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Casey wint met overmacht

  31 januari 2021

  Paul Casey heeft zondag de Dubai Dessert Classic gewonnen. Echt spannend werd het geen seconde. Joost Luiten eindigde in de achterhoede.

  Wat vooraf een spannende slotronde leek te gaan worden, werd een relatief eenvoudige dag voor Paul Casey. Niet omdat de 43-jarige Engelsman nou uitzonderlijk speelde, maar meer vanwege gebrek aan tegenstand. Casey begon de dag als leider. Robert MacIntyre en Brandon Stone volgden op respectievelijk een en twee slagen achterstand.

  MacIntyre en Stone waren op de slotdag niet opgewassen tegen een winderige Emirates Golf Club en hobbelige greens. Daarmee was het toneel vrij voor Casey. Die de hoofdrol maar wat graag opeiste. Foutloos bleef hij niet. Op de juiste momenten wist Casey echter te pieken of het hoofd koel te houden. Een ronde 70 (-2) was meer dan voldoende voor de zege. Runner-up Stone eindigde op vier slagen als tweede.

  Luiten 44e in Dubai

  Voor Joost Luiten zat er geen mooie slot in. Luiten begon zijn dag voortvarend met vroege birdies en een flinke sprong in het klassement. Door drie bogeys en een double bogey viel de Nederlander net zo hard weer terug naar de achterhoede. Meer dan een 44e plaats zat er niet in voor Luiten.

  Detry beste Belg

  Thomas Detry leek na 36 holes een gooi te gaan doen naar zijn eerste overwinning op de European Tour. Die droom was na een mindere derde dag (74) voorlopig uit zicht. Dankzij een ronde level par (72) op zondag handhaafde de Belg zich bij de beste tien. Landgenoten Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters eindigden hun week in Dubai als gedeeld 27e.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie