home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Canter wint in Duitsland, Huizing beste Nederlander

  2 juni 2024

  Laurie Canter kwam op een meeslepende slotdag van het Porsche European Open als winnaar bovendrijven. Daan Huizing werd met een 22e plaats de beste Nederlander, voor Darius van Driel.

  Laurie Canter en Niklas Norgaard begonnen de slotdag in Hamburg als gedeeld leiders. Op de lastige Green Eagle Golf Course liggen birdie en bogey doorgaans heel dicht bij elkaar. Op voorhand leek er daarom een mooie laatste ronde in het verschiet te liggen. Met ook nog eens een berg kapers op de kust.

  Voor de Nederlanders was het gat naar een topnotering vrijwel onoverbrugbaar. Darius van Driel, die drie jaar geleden net naast de zege greep in Hamburg, en Daan Huizing stonden na 54 holes in de middenmoot en speelden eigenlijk geen echte rol van betekenis meer.

  Beide Nederlanders besloten hun week in Duitsland nog wel met een mooie winst op het leaderboard. Huizing zette op een lastige zondag een prima 71 (-2) neer en klom daardoor nog 14 plaatsen naar een 22e plek. Voor Van Driel zat er iets minder terreinwinst in. Hij kon dankzij een rondje level par 12 plekken stijgen en vertrok met een 34e plaats uit Hamburg.

  Dan het gevecht bovenin. Daar was het lang stuivertje wisselen tussen Canter en Norgaard. Norgaard leverde na een solide start 2 slagen in met een double op 6, maar Canter wist op zijn beurt geen move te maken. Nadat beiden op -12 de 13e hole betraden ging de Deen opnieuw nat met een tweede double tot gevolg.

  Die double dat Canter een marge van 2 slagen. Vanuit de achterhoede waren het vooral Bernd Wiesberger en Thriston Lawrence die een serieuze gooi deden om het Canter lastig te maken. Lawrence was bezig aan een topronde en wist zijn tweede slag op de par 5 18e op een kleine 2 meter achter de vlag te krijgen. De eagleputt om het target te zetten op -12 liep langs de hole.

  Canter had zichzelf ondertussen met birdies op 15 en 16 een comfortabele voorsprong gegeven. Ondanks een bogey op de voorlaatste hole, had de Engelsman een kussen van 2 slagen op de 18e tee. Die kwam geen moment meer in gevaar. Daarmee was Canters eerste zege op de DP World Tour een feit.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie