home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Burns troeft Scheffler af

  30 mei 2022

  Met een play-off tussen de 2 beste golfers van het seizoen kreeg de Charls Schwabb Challenge een droomslot. Sam Burns maakte met een birdie op de eerste hole van de verlenging snel een einde aan het titanenduel met Scottie Scheffler.

  Het leek zondag wéér een zege te gaan worden voor Scottie Scheffler. De nummer-1 van de wereld begon de slotdag in Texas als leider en lag dus op ramkoers voor zijn 5e overwinning in 9 starts. Maar de tradiotionele baan van de Colonial Country Club liet zijn tanden zien. Iets waar Scheffler op een mindere dag niet tegen bestand bleek.

  De al veel eerder gestarte Sam Burns had beduidend minder last van de wind. Met een ronde 65 (-5) en -9 voor het toernooi had de Amerikaan een target in het clubhuis neergezet dat met een drukbezet leaderboard relatief kansloos leek. Speler voor speler viel echter terug tot onder dat target. Scheffler wist er ondanks een birdieloze ronde 73 (+2) een play-off uit te slepen.

  Die verlenging zat er snel op. De man van de dag had aan 1 hole en een birdie voldoende voor overwinning nummer 4 van het seizoen. Dankzij de zege komt Burns voor het eerst de top-10 van de wereldranglijst binnen. De lijst die nog altijd wordt aangevoerd door Scheffler.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie