home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Bryson wint op ‘Arnie’s Place’

  8 maart 2021

  Bryson DeChambeau heeft zondag de Arnold Palmer Invitational op zijn naam geschreven. De Amerikaan bleef Lee Westwood net voor.

  Voor DeChambeau is de overwinning alweer zijn derde sinds golf vorig jaar juni uit de lockdown kwam. Hij baarde opzien door in de verplichte pauze flink het krachthonk in te duiken. Zijn uitzonderlijk lange drives leverden hem (mede) een US Open op en nu dus de Arnold Palmer Invitational.

  DeChambeau steelt de show

  Ver slaan deed DeChambeau ook deze week. De par 5 6e, een hole die volledig om een meer krult, werd door de longhitter verpulverd tot een eenvoudige par 4. DeChambeau had op zaterdag en zondag de wind in de rug en koos tot groot genoegen van het beperkt aanwezige publiek een zeer aanvallende lijn over het water. Het gaf hem op beide dagen een kleine pitch naar binnen.

  Longhitter vs. ouwe rot

  DeChambeau’s naaste belager was iemand voor wie afstand niet bepaald zijn grootste kracht is. Lee Westwood begon als leider aan de laatste ronde op Bay Hill. Westwood heeft een indrukwekkende palmares en won vorig jaar nog op de European Tour. Maar zijn laatste zege in de VS is alweer 11 jaar geleden. Hij was er zondag heel dicht bij.

  Het werd hem niet voor Westwood. De Engelsman maakte bij een gelijke stand een dure 3-putt op de 14e en profiteerde op de simpele par 5 16e niet van een slechte drive van DeChambeau.

  Die bleef op zijn beurt koeltjes door de ene par aan de andere te rijgen. Het was voldoende voor de overwinning.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie