home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Blik vooruit: sterren op Arnie’s Bay Hill

  28 februari 2023

  Alle grote namen komen weer samen op de PGA Tour voor een designated event. Dit keer de Arnold Palmer Invitational op Arnie’s Bay Hill in Orlando.

  PGA Tour – Arnold Palmer Invitational

  Bay Hill Club & Lodge | Orlando, FL | $ 20.000.000

  De Arnold Palmer Invitational is alweer het 4e designated event van het seizoen. Dat betekent een flinke prijzenpot en een sterk deelnemersveld. Uit de top 25 van de wereldranglijst ontbreken alleen nummer-5 Cameron Smith en nummer-23 Joaquin Niemann. De reden dat deze LIV-spelers ontbreken mag inmiddels duidelijk zijn. Alle toppers die wel aanwezig zijn op Bay Hill gaan spelen om een prijzenpot van maar liefst $ 20.000.000.

  Wie Bay Hill zegt, zegt Arnold Palmer. De in 2016 overleden legende was tot zijn dood eigendom van de baan in Orlando. Ondanks zijn legendarische voormalige eigenaar is de baan geen favoriet bij de spelers. Bay Hill speelde de afgelopen jaren ontzettend moeilijk met diepe rough en vooral keiharde fairways.

  De meest iconische hole is zonder twijfel de 6e. Deze dogleg par 5 krult om een een imposante waterhindernis heen en vraagt om een goede drive en om lef. Wie een kortere slag naar binnen wil, kan links flink afsnijden, maar teveel links betekent opnieuw opteeën. In 2021 baarde Bryson DeChambeau opzien door tot 2 keer toe bijna de green te halen.

  Het rijtje winnaars van de Arnold Palmer Invitational is imposant te noemen. Tiger Woods won het toernooi maar liefst 8 keer, maar staat deze week niet op de deelnemerslijst. Mogelijk volgende week wel in The Players. Oud-winnaars als Rory McIlroy (2018), Tyrell Hatton (2020), Francesco Molinari (2019) en Scottie Scheffler (2022) zijn wel van de partij.

  Scheffler mag deze week dus zijn titel verdedigen. In het WM Phoenix Open lukte dat hem al en deze week probeert de Amerikaan dat kunstje dus te herhalen. Vorig jaar was de Arnold Palmer Invitational het Schefflers 2e zege in een reeks van 4 overwinningen die eindigde met The Masters en de nummer-1 plek op de wereldranglijst.

  De huidige nummer-1 van de wereld, Jon Rahm, komt natuurlijk in topvorm naar Florida. De Spanjaard won 5 keer in zijn laatste 9 starts, waarvan 3 toernooien in de eerste maanden van 2023.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie