home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Blik vooruit: Pieters verdedigt in Abu Dhabi

  16 januari 2023

  De DP World Tour trapt écht af met het Abu Dhabi HSBC Championship. Op de PGA Tour verschijnt een verrassend goed veld aan de start.

  DP World Tour – Abu Dhabi HSBC Championship

  Yas Links Abu Dhabi, Abu Dhabi, VAE – $ 9.000.000

  Hoezeer we het onderwerp in 2023 willen vermijden: ook deze week zal het weer veel gaan over LIV. Een aantal overgestapte spelers ruikt hun kans om deze week in Abu Dhabi wat punten voor de wereldranglijst te sprokkelen. Zolang het nog kan. Want volgende maand bepaalt de Engelse rechter of LIV’ers ook geweerd mogen worden van de DP World Tour. Voorlopig zien we de namen van onder andere Patrick Reed, Ian Poulter, Henrik Stenson en Lee Westwood nog op de startlijsten.

  Gelukkig zien we ook een hoop andere mooie namen, al heeft het Abu Dhabi HSBC Championship wel een knauw gekregen. Nummer-1 van de wereld Rory McIlroy was vorig jaar allesbehalve enthousiast over de nieuwe baan Yas Links en laat het toernooi links liggen. Hij begint zijn golfjaar volgende week in Dubai.

  Wie er wel bij zijn, zijn de 4 Nederlanders op de DP World Tour. Ook Joost Luiten is ondanks zijn mindere status in het deelnemersveld gekomen. Het Abu Habi HSBC Championship is een va de Rolex Series-toernooien met extra veel prijzengeld. Of Luiten die dit jaar allemaal kan spelen, is allesbehalve zeker en dus is het mooi dat hij 2023 goed kan beginnen. Ook volgende week is hij zeker van deelname aan de Dubai Dessert Classic, ook een toernooi uit de Rolex Series.

  Thomas Pieters mag deze week zijn titel verdedigen. De Belg liet vorig jaar zien wel uit de voeten te kunnen op de jonge baan in Abu Dhabi.

  PGA Tour – The American Express

  PGA West (Stadium), La Quinta (CA), Verenigde Staten – $ 8.000.000

  The American heeft niet de makkelijkste positie op de golfkalender tegelijkertijd met Abu Dhabi en een paar weken voor een reeks grote toernooien. Een stortvloed aan grote namen komt deze week dan ook niet in actie in de woestijn van Californië.

  Toch zal de toernooidirecteur niet ontevreden naar de deelnemerslijst kijken. Oud-winnaar en kersvers kampioen in het Sentry Tournament of Champions Jon Rahm komt naar La Quinta, nummer-2 van de wereld Scottie Scheffler is aanwezig en ook nummer-7 Wil Zalatoris start in de vallei van Palm Springs.

  Decor is PGA West, een ontwerp van Pete Dye dat wij onlangs ook speelden tijdens ons bezoek aan Palm Springs. Ooit werd de baan te moeilijk geacht door de spelers op de PGA Tour die weigerden om er nog te spelen. Sinds 2016 is de tour terug en is het traditioneel een birdiefestijn. Holes 16 en 17 zijn met een metersdiepe bunker en een eilandgreen even leuk als gimmicky.

  LPGA Tour – Hilton Grand Vacations Tournament of Champions

  Lake Nona Golf and Country Club, Orlando (FL), Verenigde Staten – $ 1.500.000

  De LPGA Tour begint het seizoen met een kampioenenbal. Winnaars uit 2022 zijn welkom in Orlando om gezamenlijk het seizoen af te trappen. Voor Dewi Weber betekent dat nog een weekje vrij. De Nederlandse die via de Qualifying School haar kaart behield, kan haar seizoen pas eind februari starten.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie