home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Blessure voor Bryson

  4 februari 2022

  Bryson DeChambeau heeft zich vrijdag met een hand- en heupblessure terug moeten trekken uit het Saudi International. De ernst van de blessure is nog onduidelijk. Maar de vraag is of we de eerste deukjes zien in zijn krachtplan?

  Bryson met een blessure leek eigenlijk slechts een kwestie van tijd. De Amerikaan maakte bijna 2 jaar geleden een enorme transformatie door. Op zoek naar heel veel extra afstand besloot DeChambeau het krachthonk in te duiken en wel meer dan eens. Toen golf na de lockdown terugkeerde was hij bijna onherkenbaar.

  Maar het resultaat mocht er zijn. DeChambeau had opeens club- en balsnelheden die nog nooit waren gezien op de tour en won er toernooien mee, waaronder het US Open. Het leek of hij de sleutel tot succes had gevonden: golf was een powergame.

  Inmiddels is gebleken dat de extra afstand voor DeChambeau geen langdurige garantie op succes was. Na een sterk begin van 2021 bleven de overwinningen uit. Vorige week leek ook de powergame te breken. Tijdens het Farmers Insurance Open greep hij tijdens de 2e ronde meermaals naar zijn onderrug op weg naar een gemiste cut.

  Deze week deed DeChambeau mee aan het Saudi International. Officieel een wedstrijd van de Asian Tour, maar vooral een grote geldgraaipartij in het Midden-Oosten. Ondanks zijn zichtbare pijn van vorige week reisde DeChambeau wel af naar Saoedi-Arabiƫ. Na een 75 (+3) meldde hij zich een dag later af.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie