home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Bland wint eindelijk, Van Driel achterin

  17 mei 2021

  Na bijna 500 starts op de European Tour was het zaterdag eindelijk raak voor Richard Bland. De Engelsman won op The Belfry zijn eerste toernooi. Darius van Driel eindigde achterin het veld.

  Richard Bland speelde in 2002 zijn eerste toernooi op de European Tour. Dat het 19 jaar zou duren voordat hij een beker omhoog mocht houden, zal hij toen niet hebben gehoopt. Zaterdag was het, beter laat dan nooit, zover.

  Bland zette op The Belfry met een sterke laatste ronde al redelijk vroeg een target. Een target waar de later gestarte spelers zich stuk voor stuk op stukbeten. Behalve Guido Migliozzi. De 24-jarige Italiaan was 5 jaar oud toen Bland zijn debuut maakte, maar wist wel al twee keer te winnen.

  In de play-off was het toch Bland die de zege naar zich toetrok. Een drieputt op de eerste hole van de verlenging van Migliozzi bezorgde de Engelsman zijn eerste zege. Na 478 starts, meerdere keren zijn kaart verliezen en terugknokken was het raak voor de 48-jarige Bland.

  Van Driel 57e

  Darius van Driel haalde de cut op The Belfry, maar kon geen rol van betekenis spelen. Met een 57e plaats eindigde Van Driel in de achterhoede. Lars van Meijel en de van corona herstel de Wil Besseling misten ruimschoots de cut.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie