home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Beste spelers zonder major

  28 januari 2020

  Eén goede week kan de carrière van een profgolfer opeens een totaal andere status geven. Want wie een major wint telt echt mee. Er zijn veel spelers die in hun loopbaan – toevallig – een keer op het juiste moment piekten. Er zijn ook spelers met een schitterende carrière zonder major. Wie zijn de beste nog actieve pro’s zonder majorzege.

  Voor dit – volledig subjectieve – lijstje hebben we niet zomaar de wereldranglijst gepakt om te zien wie er nog majorloos is. Voorwaarde om mee te tellen is: een speler moet minimaal vijf jaar als professional meedraaien op de PGA Tour of European Tour en een buitengewone staat van dienst hebben. Jonge sterren als Jon Rahm, Tony Finau en Bryson Dechambeau tellen dus niet mee. Evenals (met alle respect) doorsnee spelers.

  Lee Westwood

  Onmisbaar in een lijstje over de beste spelers zonder major. Liefst 44 keer wist Lee Westwood te winnen, op meerdere tours en wereldwijd. 19 keer eindigde hij bij de beste 10 in een major, waarvan drie keer als runner-up en hij mocht zich ooit de beste golfer te wereld noemen. Een indrukwekkend cv, maar niet een keer in zijn lange en mooie loopbaan viel het kwartje de kant van Westwood op. Was hij nooit écht dichtbij? Zeker wel. In het US Open van 2008 wist Tiger Woods op heroïsche wijze een birdieputt te maken op de 72e hole om een play-off af te dwingen met Rocco Mediate. Wat velen zijn vergeten is dat Westwood even daarvoor een vrijwel identieke putt had om ook een play-off af te dwingen. Of The Masters in 2010 toen hij als solo-leider aan de laatste ronde begon, maar het duel met Phil Mickelson verloor.

  En zo zijn er nog meer voorbeelden te vinden waarin Westwood, vaak door een slechte laatste ronde, naast die zo gewilde major greep. Dit jaar liet hij zien nog altijd te kunnen winnen met een zege in Abu Dhabi. Het is daarom niet uitgesloten dat de 47-jarige Engelsman toch nog een keer zal pieken.

  Rickie Fowler

  Zonder dat je er misschien erg in hebt, draait Rickie Fowler alweer ruim tien jaar mee op het hoogste niveau. In het begin van zijn loopbaan werd de toen jonge Amerikaan flink gehyped als the new kid. Tien jaar later staan er negen zeges achter zijn naam en tien top 10-plaatsen in major. Maar nog geen majorzege. Hij was er wel een aantal keer dichtbij. In 2014 eindigde Fowler in alle vier de grote toernooien in de top 5 en in 2018 kwam hij in The Masters een slag tekort voor een play-off met Patrick Reed. Met zijn 31 jaar heeft Fowler nog genoeg tijd voor die eerste major.

  Matt Kuchar

  Een steady speler als Matt Kuchar moet toch wel een majorzege hebben? Nee, verrassend genoeg ontbreekt die nog altijd op de palmares van de Amerikaan. Kwam hij er dan ook nooit dichtbij? Met 5 keer een plek bij de beste 5 heeft Kuchar zeker geroken aan zijn eerste major. Een 2e plek in The Open van 2017 is zijn beste resultaat in een van de grote vier toernooien tot nu toe. In een schitterend duel met Jordan Spieth moest Kuchar toen het onderspit delven op Royal Birkdale.

  Luke Donald

  Na een aantal mindere jaren is Luke Donald anno 2020 enigszins van uit de spotlights verdwenen. Wie de Engelsman nu op wil zoeken op de wereldranglijst moet afzakken naar plek 369. Acht jaar geleden stond Donald 368 plekken hoger. Aanvoerder van de wereldranglijst word je echt niet zomaar, dus aan de prestaties van Donald ligt het zeker niet. Nu lengte belangrijker is dan ooit en de vorm er niet meer is, lijkt een major voor Donald verder weg dan ooit. De laatste jaren mag de Engelsman op basis van zijn ranking ook niet meer starten in de meeste majors.

  Ian Poulter

  Voor ‘Mister Ryder Cup’ is winnen niet vreemd en toch zat een major er niet in voor de nu 44-jarige Engelsman. Een 2e plaats in The Open van 2008 is zijn beste resultaat tot nu toe.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie