home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling komt niet op stoom

  28 augustus 2023

  Wil Besseling is het D+D Czech Real Masters geëindigd op een .. plaats. Gestart vanaf de 4e plek en met de leiders op 2 slagen leek er op voorhand meer in het vat te zitten voor de Nederlander die zondag geen moment los wist te komen.

  Terwijl de ene na de andere speler zondag de laatste ronde in Tsjechië met een bliksemstart begon, stond er achter de naam van Besseling lange tijd een zwart cijfer achter zijn naam. In tegenstelling tot de eerste drie dagen wilde het niet vlotten bij de West-Fries die een goed resultaat kan gebruiken. Pas op de 8e hole wist Besseling, nota bene van buiten de green, zijn eerste birdie van de ronde te maken. Op een moment dat veel spelers al dik onder par waren.

  Slecht speelde Besseling overigens zeker niet. De approaches waren net niet scherp genoeg voor echte birdiekansen en het geluk op de greens dat soms nodig is bleef uit. Zo moest Besseling toezien hoe de ene na de andere speler hem voorbijstreefde. Met een birdie op de 10e klom hij nog iets richting de top-10, maar daarna bleven de birdies uit.

  Een 12e plaats betekent een kleine klim in de Race to Dubai die de komende weken steeds belangrijker zal worden. Om speelrecht te behouden volstaat alleen een plek bij de beste 118. Besseling staat na het toernooi in Tsjechië 161e en heeft dus nog goede weken nodig.

  Clemments pakt zege met sterke slotronde

  Waar de birdies bij Besseling niet wilden vallen leek de hole voor Todd Clements zondag een emmer. De 26-jarige Engelsman was na 13 holes 9 onder par en zal even gedacht hebben aan dat magische getal 59.

  In het slot van de ronde droogden de birdies op, maar met een slotronde 63 (-9) zette Clements al vroeg een stevig target neer in het clubhuis. Het bleek een target waar iedereen zich op stukbeet, al kwam Matt Wallace nog erg dicht in de buurt. De Engelsman zag zijn putt van iets minder dan 3 meter op de 18e green net de hole missen om een play-off af te dwingen.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie