home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling knokt terug na dramastart

  10 november 2022

  Wil Besseling kwam tijdens de openingsronde van de Nedbank Challenge niet verder dan een ronde 74 (+2). Niet goed, al had zijn score zomaar veel hoger kunnen zijn.

  Voor Besseling is zijn deelname aan het cutloze toernooi in Zuid-Afrika een mooie bonus. De Nederlander kwam met zijn 76e plek in de Race to Dubai precies het toernooi in. In principe ligt er alleen voor de beste 60 een startbewijs klaar, maar gelukkig voor Besseling had lang niet iedereen zin in de trip.

  Ondanks dat geld een garantie is deze week zou Besseling zich met een topweek kunnen plaatsen voor de seizoensfinale in Dubai. Na 18 holes lijkt hij geen tickets te hoeven boeken. Met +2 staat Besseling na de eerste ronde 48e in een veld van 66 man.

  Lang leek het erop dat die +2 een stuk hoger uit ging vallen. Besseling kende een dramatische start met 4 bogeys en een double in zijn eerste 11 holes. Op de 4e hole (zijn 13e) van de Gary Player CC vond hij de juiste versnelling. Met birdies op 4, 5, 6 en 9 knokte Besseling zich iets terug.

  De leider na dag 1 luistert naar de inmiddels bekende naam Ryan Fox. De Nieuw-Zeelander lijkt zich iedere week in de strijd om de zege te mengen en maakt voorlopig ook deze week geen uitzondering. Fox begon met toernooi met een ronde 64 (-8).

  Op de 2e plaats vinden we een opvallendere naam. Luke Donald kreeg een sponsorinvitatie om deze week mee te kunnen spelen en maakt daar dankbaar gebruik van. De Ryder Cup-captain trapte zijn toernooi af met een 65 (-7).

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie