home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling in het kielzog van de leiders

  26 augustus 2023

  Wil Besseling kan morgen een tot nu toe matig seizoen in een keer omdraaien. Met nog 18 holes te spelen staat de Nederlander 2 slagen achter leiders Sami Välimäki en Matt Wallace.

  Heel even stond de naam van Wil Besseling zaterdag helemaal alleen bovenaan het leaderboard. De West-Fries was net als op de eerste dagen bezig aan een sterke ronde en terwijl de Engelse regie toch vooral oog had voor andere spelers was Besseling stilletjes omhoog gekropen. Om een approach van bijna 200 meter tot enkele centimeters van de hole op de 14e konden de Britten niet heen en dus zagen we onze landgenoot de leiding pakken.

  Daarvoor had Besseling al 3 birdies, een eagle op de 10e en geen enkele bogey op de kaart staan. Die eerste en enige bogey van de dag kwam helaas toch nog op de 17e toen een meterputt de hole niet vond.

  De bijna foutloze ronde 67 van Besseling bleek uiteindelijk niet genoeg om zondag ook als leider of gedeeld leider aan de slotronde te beginnen. Wil de Nederlander zijn eerste zege pakken zal hij minstens twee slagen goed moeten maken op n in een keer omdraaien. Met nog 18 holes te spelen staat de Nederlander 2 slagen achter leiders Sami Välimäki en Matt Wallace die beiden net als Besseling een 67 noteerden, maar op -16 de leiding delen.

  Besseling speelt zondag samen met Nicolai Højgaard. De Deen staat er op -15 net iets beter voor dan zijn flightgenoot tijdens de slotronde.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie