home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling ijzersterk uit de zomer

  24 augustus 2023

  Wil Besseling is ijzersterk begonnen aan zijn jacht op kaartbehoud voor komend seizoen. In zijn eerste ronde na zijn gedwongen zomerbreak noteerde de Nederlander een 67 (-5) in het D+D Real Czech Masters.

  2023 is nog niet het jaar van Wil Besseling. Met slechts zes gehaalde cuts (de laatste begin mei) en een 173e plaats in de Race to Dubai zal Besseling de resterende toernooien van DP World Tour goed moeten spelen om zijn kaart te behouden. Aan het eind van het jaar krijgen de beste 118 volledig speelrecht voor 2024.

  Donderdag zette Besseling alvast een heel klein stapje in de goede richting. In Praag mocht de West-Fries vier birdies, een eagle en een bogey op de kaart zetten voor een prima start van zijn toernooi.

  Hoopvollen voor de Ryder Cup

  Op de startlijst van het kleine Tsjechisch Open prijken deze week opvallend veel namen van spelers die deze toernooien doorgaans over zullen slaan. Met het oog op de Ryder Cup proberen een aantal spelers zich op de valreep op eigen kracht het team van captain Luke Donald in te spelen. Na het Omega European Masters van volgende week zijn zes spelers zeker van hun plek.

  Robert MacIntyre en Yannick Paul zullen als nummers drie en vier op de ranking deze week met argusogen naar elkaar kijken. Op dit moment zou MacIntyre als nummer drie een plek in het team bemachtigen. Paul zou net buiten de boot vallen en afhankelijk zijn van een wildcard.

  Na 18 holes is er virtueel nog weinig veranderd. Zowel MacIntyre als Paul hadden donderdag 66 slagen nodig en staan dus samen op een 7e plaats.

  Ook Adrian Meronk probeert met een laatste sprint op eigen kracht een plek te bemachtigen. De Pool kende met een 67 eveneens een prima start van zijn toernooi.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie