home
golfnieuws
equipment
travel
 • magazine
 • contact

  Besseling grijpt naast overwinning

  1 juli 2024

  Wil Besseling lag zondag op koers om na 16 jaar weer een overwinning toe te voegen aan zijn erelijst. In de Le Vaudreuil Open Golf Challenga, een toernooi van de Challenge Tour, liep de Nederlander een play-off mis door een bogey op de 18e hole.

  Als gedeeld leider wist Besseling dat de overwinning niet zomaar voor het grijpen lag. Van spanning leek de 38-jarige West-Fries geen last te hebben. Waar zijn voornaamste concurrent Joel Moscatel op de openingsholes op stoom moest komen, trok Besseling een sprintje met 3 vroege birdies. Zo was hij snel solo-leider met zelfs even een gat van 4 slagen.

  Met zijn afstand kan Besseling regelmatig profiteren op de parren 5, maar de lange holes werden zondag juist allesbehalve zijn vriend. Op de 8e maakte hij een bogey en 4 holes later volgde een nieuwe bogey op een par 5. Omdat de rest van de kanshebbers wel een slag wist wisten te boeken op deze holes verdween de ruime voorsprong als sneeuw voor de zon.

  Op de par 5 15e was er dan toch een birdie en nam Besseling het heft weer in eigen hand. Ondertussen had Benjamin Herbert het target gezet op -14, de score waarmee ook de Nederlander op de 18e tee stond. Een birdie op de relatief eenvoudige slothole zou zijn eerste overwinning betekenen sinds 2008 toen hij als kersverse pro een Challenge Tour-toernooi in Colombia wist te winnen.

  Het werd geen birdie en ook geen par op 18. Voor de 3e keer op de slotdag liep Besseling tegen een bogey aan op een par-5. Geen overwinning en geen play-off. Zijn flightgenoot Moscatel voegde zich met een birdie op 18 nog wel in een play-off met Herbert. Een verlenging die hij ook won.

  Laatste Video

  Meer Video's

  Beleef de laatste ronde van Scottie Scheffler nog een keer!

  Advertentie